top of page

Canon M50 ile tanışalım


Merhaba, aynasız fotoğraf makinesi modellerine ilgimi bilenler vardır. Hem taşınabilir hem de kaliteli fotoğraf ve video çekmek için çok kullanışlıdırlar. Ancak bu kulvarda çok iyi olmayan bir marka Canon. Normalde DSLR denince Nikon ile birlikte akla ilk Canon gelir. Ancak aynasız makine piyasasında Sony ve Fujifilm daha çok adından söz ettiriyor. Yine de Canon kendisini kanıtlamış bir firma olduğu için bu ürününde de heyecanlandırmayı başardı beni.

Bu modelde hemen ilgimi 4K video çekti benim. Biliyorsunuz video konusuna önem veririm. Düğün hikayeleri çektiğimiz için video benim için vazgeçilmez. Buna ek olarak Canon'un son zamanlarda Dual-Pixel CMOS AF özelliği ile gerçekten çok hızlı ve sorunsuz video netlemesi olduğunu biliyoruz. Bu da işimi gerçekten çok kolaylaştıracak bir özellik. Boyutlarının küçük olması da kullanım kolaylığı için çok avantajlı. Sabitleyici (stabilizer, gimbal vb.) kullanmak daha pratik oluyor bu tip küçük gövdeye sahip makinelerde. Ayrıca 1080p çözünürlükte 60fps video çekiyor. Bu da görüntülerinizi yavaşlatarak izletmek istediğinizde gayet güzel bir etki oluşturmanızı sağlıyor.

Artı olarak her yöne dönebilen ekranı da gayet rahat kullanım imkanı sağlıyor. Gerek aşağıdan gerek yukarıdan çekimler yapmak istediğiniz anlarda kolaylıkla çekiminizi yapabiliyorsunuz.

Canon bu modelde APS-C sensör ile fotoğraf kalitesinden ödün vermediğini gösteriyor. 24 MP olması ve 10fps (saniyede 10 kare fotoğraf) kapasitesine sahip olması da çok cazip kılıyor bu makineyi. Tek eksiği aynasız serilerinde Canon'un çok az objektif imkanının olması diyebilirim. Bunu da bir dönüştürücü ( EF-EOS M Yuva Adaptör) ile çözebiliyorsunuz ve diğer objektifleri de böylece kullanma imkanına sahip oluyorsunuz. Ancak böyle ufak yapıda bir makine için elbette kibar boyutlarda lenslere sahip olmak çok daha şık olur.

Son olarak son zamanlarda olmazsa olmaz özelliklerden biri olan WiFi ve Bluethoot ile aktarım ve kullanım özelliğinin bu makinede de es geçilmemiş olması sevindirici.


Canon'un duyurduğu 4 yeni ( EOS 2000D, EOS 4000D, EOS M50 ve Speedlite 470EX-AI flaş) üründen biri olan EOS M50 ile ilgili ilk izlenimlerim bunlar. Ben heyecanımı paylaştım. Elbette daha iyi inceleme şansı olan profesyonel fotoğrafçılar bu konuda belki daha iyi değerlendirmeler yapacaklardır. Ben de aynasız makine sever birisi olarak yorumları merakla bekliyor olacağım.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılarımla :)

109 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page