top of page

Doğadan Görüntüler 2018


Merhaba bu videomuzda 2018 yılında çektiğimiz düğün kliplerinde yer verdiğimiz doğadan görüntüleri derledik. Umarım beğenirsiniz.

Daha çok makro videolardan oluşan klibimizde kelebekler, arılar ve çiçekler başrollerde.

Düğün kliplerimizi çekerken mümkün olduğunca doğal görüntüler de alarak kliplerimize renk katıyoruz. Bu hem videoyu daha akıcı hale getiriyor hem de izleyenleri sıkmıyor.

Videolarımızda genellikle gimbal kullanıyoruz. Çünkü daha düzgün görüntüler elde etmemize çok büyük fayda sağlıyor. Ayrıca ek özellikleri ile klibe dinamizm katmamıza yardımcı oluyor. Yıl boyunca çektiğimiz kliplerde Zhiyun Crane V2 modelini kullandık ve oldukça memnun kaldık diyebilirim. Bu video Zhiyun Crane V2 gimbal ile çekilmiş video örnekleri arayanlara da kaynak niteliği taşıyor bir nevi.

Bir gimbal kullanınca elbette kamera konusuna bir adım önde başlıyorsunuz ancak iyi bir kamera kullanırsanız işiniz çok daha rahatlamış oluyor. Video konusunda bu sene Fujifilm X-T20 modelini tercih ettik. Çünkü renk kapasitesi ve keskinliğini, hızlı ve kararlı netlemesi ile birleştirerek yüksek kaliteli video çekmemize imkan sağlıyor. Gerektiğinde 4K çekebiliyor olmamız da cabası.

Bu biraz da inceleme yazısı gibi oldu ama detaylı bir yazı yazdık dersek inandırıcı olmaz. Kısaca bir özet geçecek olursak bu ikili, ufak eksikleri olsa da bizi memnun etti diyebiliriz.

Elbette kaliteli malzemeler kaliteli eller gerektirir. Yoksa Merhum Ara Güler'in de vurgu yaptığı gibi en iyi makineler ile en iyi fotoğraf çekilir diye bir kaide yok. Sanat daha çok maharet gerektiren bir iştir. Biz de bu konuda kendimizi sürekli geliştiren ve hep bir adım ötesini düşünen bir zihniyete sahibiz. Umarım sanata ve sanat severlere bir faydamız oluyordur.

Videoda kullandığımız müzik ise 2006 yılında kurulan Balmorhea adlı grubun Remembrance adlı eseri. Grubun müziklerini de ayrıca öneririz.

Videoyu beğendiyseniz bunu bize hissettirmeyi de ihmal etmeyin. Görüş ve önerilerinizi yorum olarak yazabilirsiniz. Üye olmak çok kolay ve ücretsiz.

Ayrıca paylaşarak videoyu daha çok kişinin görmesini sağlayabilirsiniz ve bize destek olabilirsiniz.

İzlediğiniz ve okuduğunuz için teşekkür ederiz. Tekrar görüşmek dileğiyle saygılarımla :)


58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page