top of page

Fujifilm X-A5 Duyuruldu


Daha önce severek kullandığım X-A1 modelinin yeni versiyonu X-A5 çıkmış. Bu tip makineler genelde başlangıç seviyesi ama fotoğraf kalitesi çok başarılı oluyor. Instagram hesabımda X-A1 ile çektiğim bir sürü güzel fotoğrafım vardır. Sensör kalitesi harikaydı.

Fujifilm satışlarından memnun ki yeni modelini piyasaya sürmüş. Kendine has bir kullanıcı kitlesi vardır bu tip makinelerin aslında. Tabi iş amaçlı kullanmaya başlayınca yeterli gelmiyor bir yerden sonra.

Makine ilk bakışta önceki serileri gibi ufak ve gayet çekici tarzda görünüyor. 3 farklı renk seçeneği olması da güzel. Ayrıca kendi gibi küçüklük konusunda iddialı yeni bir lensi de beraberinde piyasaya sürülüyor. 15-45mm aralığında kibar bir zoom lens. Yani temel fotoğraf çekimleri için ideal. Kit fiyatını da uygun tutacak bir lens olmalı bu objektif.


Gelelim X-A5'in neler yapabileceğine:

  • 24MP APS-C Sensör

  • 4K Video Çekimi

  • 180 derece dönebilen dokunmatik 3 inch ekran

  • WiFi ve Bluethoot ile kablosuz aktarım

  • 51200 ISO duyarlılığı (ki tahminimce 3200 kullanılabilir en fazla.)



İlk duyduğumda dikkatimi 4K video çekti doğrusu. Günümüzde yeni makine alıyorsanız bunu göz önünde bulundurmalısınız. Ancak 4K video kısmında yazan '15p' ibaresi aslında bu özelliği verimli kullanamayacağımız anlamına geliyor. Zannediyorum hızlı bir hafıza kartı kullanmak gerek ve yaklaşık 5-6 dakika kayıt yapabiliyor. Yine de 1080p video kaydettiğini söylemek daha güzel olur.

Bunun dışında ekranın öne dönerek selfie çekimlere imkan veriyor olması hoş. Wifi ile aktarım yapması da güzel. Fotoğraf kalitesinden şüphem yok.


Birlikte muhtemelen kit olarak satılacak olan 15-45mm objektif ise biraz daha boyutu ön plana çıkarılarak üretilmiş bir lense benziyor. Elbette ki bu tip kit lenslerden çok büyük performanslar beklenmez ancak benim kullandığım kit lens olan 16-50mm kadar kaliteli olacağını düşünüyorum. Titreşim engelleyici gibi olmazsa olmaz özelliği de barındırıyor olması güzel. Video için de gayet kullanışlı olacağa benziyor.

Eksi özellikleri neler diye düşünecek olursak birincisi bu makine bir vizöre (bakaç) sahip değil. Elbette ki önceki serilerinde de bu yoktu ve vizör arayanlar için diğer modellere bakmasını öneririm. Diğer eksiği 4K video konusunda istenen performansı veremeyecek olması.

Özetle profesyonel amaçla kullanmayacak, yanında kolay taşınabilen, anı kaçırmak istemeyen ve çektiği fotoğrafın kaliteli olmasını isteyen arkadaşlarıma tavsiye edebilirim.

Tabi fiyatının da piyasa şartlarında uygun bir yerde olması güzel olur.

Saygılarımla :)

238 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page