top of page

Kırşehir Dış Çekim Mekanları

Güncelleme tarihi: 22 Ara 2018

Merhaba, bu yazımda biraz Kırşehir'in en çok tercih edilen dış çekim mekanlarından kısaca bahsetmek istedim. Gelin-damat çekimlerinde aslında çok fazla mekana sahip olduğumuz söylenemez Kırşehir'de. Ancak çok az yer var dersek de nankörlük etmiş oluruz.

Düğün, nikah, nişan, mezuniyet, aile ve bebek çekimlerinde genelde yeşil alanları istiyor insanlar daha çok. Bu da doğa sevgimizden geliyor. Yeşil alanlarda çalışmayı ben de seviyorum. Hem pozlar canlı renklerle bezenmiş oluyor hem de içimizdeki doğa aşkını canlı tutmuş oluyoruz.


Bu tip yerlere örnek olarak Hılla Gölü'nü söylemek istiyorum. Çünkü hem yeşil, mor, kırmızı gibi farklı renklerde ağaçlarla dolu hem de küçük bir gölü ve Kütük Ev'i içerisinde barındırıyor bu mekan. Ayrıca çocukluğumun orada geçmesi ve ofisimizin yakınında olması benim için ayrıca özel. Küçük köprü yapıları, iskele tarzındaki kenar korkulukları da renk katıyor fotoğraflarıma.

Diğer bir mekan ise Ağalar Konağı. Burası da hem yeşillik bakımından zengin hem de mimari yapısı çok eski ve oldukça güzel bir mekan. Kapılardaki süslemeli parmaklıkları, bahçedeki taş döşemeleri, duvarının tamamen taştan örülü olması da yine sevdiğim detaylar arasında. Özellikle geniş açı çekimlerde gayet güzel arka planlar yakalamama imkan veriyor.



Tabi şehrin yeni gözdesi Kentpark'ı söylemeden geçmek olmaz. Yeni bir mekan olduğu için henüz benim istediğim seviyede bir yer değil. Ağaçların boyları hala yeterince büyük değil ve etraftaki apartmanların görüntüsü biraz kadraja takılıyor. Ama yine de iyi noktalardan çekildiğinde harika kareler çıkarılabiliyor. Ahi Evran Külliyesi'ne yakın oluşu da güzel hatta mekana dahil saymak sorun olmaz. Ahi Evran Camisi ile de gerçekten çok şık fotoğraflar çekilebiliyor.


Zamanınız varsa ve azıcık yol sizi yormazsa kesinlikle Kırşehir'deki en iyi mekanlardan biri Japon Bahçesi'dir. Kırşehir'e 40 dakika ve Kaman'a 5 dakika mesafede ve Kaman'a bağlı olan park hem çok çeşitli bitki ve renk renk ağaçları barındırıyor. İçinde şelale ve iki de göleti bulunduruyor. Ayrıca farklı bir kaç değişik figür de fotoğraflara renk katıyor. Kesinlikle tavsiyemdir.

Diğer çok kullanılan mekanlardan biri de Gölhisar Göl Parkı. Burada daha çok salkım söğüt ağaçları mevcut ve güzel görüntüler oluşturuyor. Ancak göl seviyesinin aşağıda oluşu ve daha çok piknik alanlarının kullanılıyor oluşu buraya pek sıcak bakmama sebep oluyor.

Bunların dışında yakın olduğu için Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Avanos gibi yerlerde de çekimler isteniyor ve oralarda da çekimler yapıyorum. Ayrıca Ankara'da da çok harika mekanlar olduğunu hatırlatmakta yarar var.


Aslında hemen her mekanda güzel fotoğraflar çıkartmak benim zorlanmadığım bir konu. Ancak yine de ne kadar güzel mekanda fotoğraf çekersek o kadar güzel sonuçlar aldığımız gerçek.

Özetle en çok kullandığım mekanlar bunlar fakat istekler üzerine farklı otantik mekanlarda da çekimler yapılabilir. Bunun için araştırmalarım sürüyor. Amacım en iyi fotoğraf için en iyi mekanları bulup en iyi şekilde değerlendirmek. Elimden geldiğince insanların mutlu anlarını en güzel şekilde fotoğraflamak hedefine doğru ilerliyorum. Umarım çalışmalarımı beğenirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Eğer sizin de bildiğiniz, aklınıza gelen veya fikirleriniz varsa bana bildirirseniz sevinirim. Elimden geldiğince bunu değerlendireceğime emin olabilirsiniz.

Hayırlı günler dilerim :)


1.522 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page